7

Longfonds: kinderwebsite

 

Behoefte
Bijna 1 op de 20 kinderen (4,5%) tot 14 jaar heeft astma. Dit betekent dat in elke schoolklas gemiddeld 1à 2 kinderen met astma zitten. Naast deze 115.000 kinderen met astma, hebben nog eens 300.000 kinderen astmatische klachten. Voor deze kinderen is het erg belangrijk dat zij zelf weten hoe ze het beste met hun astma om kunnen gaan in dagelijkse situaties: thuis, op school, bij het sporten, muziek maken of op vakantie. Astmakids.nl helpt hen hierbij. Doel is om op een interactieve manier voorlichting te geven over Astma zodat kinderen weten wat het is, wat het met hun longen doet en hoe ze ermee om kunnen gaan.
 
Belofte
Schot&Roos bouwde in opdracht van en in samenwerking met Partout D.N.A. de website Astmakids.nl uit met mooie features. We wilden een interactieve website voor kinderen van 7-11 jaar met quizzen, games, animaties, gepersonaliseerde karakters, filmpjes en informatie voor een spreekbeurt. De website werd ingericht naar werelden om de informatie dicht bij het dagelijks leven van de kinderen te brengen. 
 
Bewijs
En de kids zijn er blij mee! Op het longforum geven kinderen hun reactie op de website, waaronder die van Erika: Heb de site bekeken ook al zit ik al lang niet meer in die leeftijdsgroep. Vind het een leuke en duidelijke site. Er wordt in heel duidelijke taal dingen uitgelegd. Zeker de moeite waard om die site eens te bezoeken! Groetjes Erika


Vorig project - Volgend project
Terug naar het projectenoverzicht

Longfonds website speciaal voor kids